Direct naar inhoud

Toerisme en duurzaamheid in Brazilië

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

SOMO publiceerde een uitgebreid rapport en een brochure over de toeristische sector in Brazilië. Daarin worden verschillende duurzaamheidsproblemen aan de orde gesteld.

In het kader van dit project hebben SOMO en IUCN NL een brochure over duurzaam toerisme ontwikkeld. Deze brochure ‘Lekker lang op vakantie‘ laat op een eenvoudige wijze zien hoe Nederlandse toeristen een bijdrage kunnen leveren aan de lokale economie van het vakantieland en hoe ze rekening kunnen houden met de lokale bevolking en haar leefmilieu. In de brochure wordt een praktijkvoorbeeld aangehaald: Porto de Galinhas, een voormalig visserdorpje in het Noordoosten van Brazilië dat tegenwoordig door veel Nederlandse toeristen wordt bezocht.

SOMO heeft ook een uitgebreid rapport gepubliceerd over de toeristische sector in Brazilië, waarin het uitgebreide onderzoek over Porto de Galinhas is opgenomen als case study. In dit rapport ‘Tourism and sustainabiliy in Brazil‘ wordt de waardeketen van toerisme naar Porto de Galinhas in kaart gebracht en komen verschillende duurzaamheidsproblemen aan de orde. Het rapport sluit af met aanbevelingen voor touroperators, lokale ondernemers en overheden.

De case study naar toerisme in Porto de Galinhas is ook als rapport in zowel het Nederlands als het Portugees beschikbaar:
Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen in de toerisme sector
Sustentabilidade e responsabilidade social na cadeia do turismo

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.