Direct naar inhoud

Steun voor database van bedrijven die zaken doen in/met Israelische nederzettingen in bezette gebieden

Geplaatst in categorie:
Verklaring
Gepubliceerd op:

SOMO heeft in samenwerking met andere maatschappelijke organisaties twee statements verzonden naar de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, waarin zij hun steun uitspreken voor de publicatie van de database van alle bedrijven die betrokken zijn bij business activiteiten in Israëlische nederzettingen, waarbij mogelijk mensenrechten worden geschonden. Naar verwachting wordt deze database in december 2017  gepubliceerd.

Op 10 november werd een brief verstuurd naar het  kantoor van de Hoge Commissaris, waarin werd opgeroepen om bovengenoemde database beschikbaar te maken.

Op 1 december werd een ander statement verstuurd, met de oproep om Resolutie 31/36 van de  Verenigde Naties Mensenrechtenraad te implementeren. Om dit te kunnen implementeren moet de  Hoge Commissaris deze database over business activiteiten opstellen, in nauw overleg met de Werkgroep over problemen rondom mensenrechten en transnationale corporaties en andere zakelijke ondernemingen, en openbaar maken.

Beide documenten zijn hieronder te downloaden.

 

Meer informatie nodig?

Partners

Download

Bijlagen

Geplaatst in categorie:
Verklaring
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.