Direct naar inhoud

Rights for People Rules for Business

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Het MVO Platform voert daarom campagne om deze multinationals verantwoordelijk te stellen voor hun schadelijke gedrag. Tijdens een debat op 11 november in De Balie in Amsterdam doorlopen het bedrijfsleven, de politiek en critici de mogelijkheden om schendingen aan te pakken.

Zomaar een greep uit de vele voorbeelden waarbij het gedrag van multinationals een schadelijke impact heeft op de lokale leefomgeving, de mensen en het milieu.

Het MVO Platform vindt dat dit niet langer kan en voert daarom campagne om deze multinationals verantwoordelijk te stellen voor hun schadelijke gedrag. Vind jij ook dat er iets moet veranderen? Teken de petitie op www.rightsforpeople.org(opens in new window) .

De voorstellen waar de campagne voor pleit
De campagne Rights for People Rules for Business roept beleidsmakers in de Europese Unie op om wetten te formuleren die multinationale ondernemingen verantwoordelijk stellen voor de schadelijke gevolgen van hun activiteiten over de hele wereld:

1. Stel Europese bedrijven wettelijk verantwoordelijk voor schade die ze toebrengen aan mens en milieu zowel binnen als buiten de EU.
2. Stel multinationale ondernemingen verplicht om volledige en betrouwbare informatie te publiceren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Zorg dat bedrijven transparant zijn over hun activiteiten en plannen.
3. Zorg dat slachtoffers van activiteiten van Europese bedrijven ongehinderd toegang krijgen tot recht in de Europese Unie.

www.rightsforpeople.org
De bovengenoemde schendingen staan niet op zichzelf, er zijn nog talloze andere voorbeelden die laten zien dat bedrijven de mensenrechten en het milieu niet serieus nemen. Op de campagnewebsite worden deze verhalen in beeld gebracht en lees je meer over de voorstellen waar de campagne voor pleit.

Debat Global business, global rights
Op 11 november organiseert het MVO Platform samen met De Balie een debat.
Het bedrijfsleven, de politiek en critici doorlopen tijdens het debat de mogelijkheden om schendingen aan te pakken. Sprekers uit o.a. India, Colombia en Zuid-Afrika lichten toe waar onverantwoord ondernemingsgedrag toe kan leiden.

Donderdag 11 november, 20:00 – De Balie (Kleine Gartmanplantsoen 10, Amsterdam)
Entree: €5,- / €7,- (reserveren: www.debalie.nl)

meer informatie op de website van De Balie(opens in new window)

Het MVO Platform bundelt voor deze campagne haar krachten met de European Coalition for Corporate Justice (ECCJ), een Europees netwerk waarbij meer dan 250 maatschappelijke organisaties zijn aangesloten.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.