Direct naar inhoud

Rapport over theesector: Sustainabilitea

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Het SOMO-rapport over de wereldwijde theesector geeft een overzicht van de theesector met hierbij speciale aandacht voor de belanghebbenden op de Nederlandse theemarkt en gaat dieper in op arbeids-, sociale, ecologische en economische kwesties die relevant zijn in deze sector.

SOMO heeft in samenwerking met Profound een rapport over de theesector uitgebracht, met de titel Sustainabilitea. In het eerste gedeelte van dit rapport wordt een overzicht gegeven van de wereldwijde theesector met hierbij speciale aandacht voor de belanghebbenden op de Nederlandse theemarkt. Het tweede gedeelte gaat dieper in op arbeids-, sociale, ecologische en economische kwesties die relevant zijn in deze sector. Hierbij wordt een analyse gemaakt van het MVO beleid van een aantal grote Nederlandse spelers in de theesector, waarbij hun beleid wordt getoetst aan het bestaande raamwerk van internationale standaarden en verdragen. Daarnaast worden ook de vakbonden en andere maatschappelijke organisaties die actief zijn in de theeproducerende landen in kaart gebracht.

Het voornaamste doel van het rapport is het informeren van een breed publiek van in de theesector opererende bedrijven, sectororganisaties, maatschappelijke organisaties, vakbonden, overheidsinstanties en de Nederlandse media. Hierbij wordt beoogd met dit rapport een bijdrage te leveren aan de discussie tussen alle stakeholders in de theesector, met het uiteindelijke doel de omstandigheden in de wereldwijde thee-industrie te verbeteren middels een effectief en eerlijk MVO beleid.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.