Direct naar inhoud

Project Duurzame Pleinen succesvol van start

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

‘Duurzame Pleinen’ is een gezamenlijk project van SOMO, CREM en Human Rights@Work om gemeenten te helpen hun ambities op het gebied van duurzaam inkopen te realiseren en daarbij vérder te gaan dan het voorgeschreven overheidsbeleid. Rotterdam, Utrecht en
Amsterdam zijn de uitdaging aangegaan om sociale en milieucriteria mee te nemen bij de projectontwikkeling, inrichting en/of aanbesteding van drie beeldbepalende pleinen.
In Utrecht doet het Stationsplein Oost mee. 18 november jl. tekende de Utrechtse wethouder Victor Everhardt voor deelname aan het project. Stationsplein Oost is een onderdeel van het grote project CU2030 waarbij het hele gebied rond het centraal station op de schop gaat. Het Project Duurzame Pleinen adviseert onder andere over de voorwaarden die de gemeente aan leveranciers kan stellen om zeker te weten dat er duurzaam gewonnen en verwerkte natuursteen wordt ingekocht.
In Amsterdam is het Beukenplein geselecteerd, een buurtplein met potentie in Amsterdam-Oost. Al vanaf het maken van het voorontwerp wordt rekening worden gehouden met duurzaamheidsaspecten. De gemeente heeft de intentie buurtbewoners en plaatselijke ondernemers zo veel mogelijk te betrekken. 27 oktober tekende wethouder Nevin Ozutok van Stadsdeel Amsterdam Oost de intentieverklaring.
In Rotterdam gaat het om het Benthemplein, één van de waterpleinen die de gemeente aanlegt in het kader van duurzaam watermanagement. Materialen die hier toegepast zullen worden zijn onder andere roestvrijstaal (voor waterbassins en goten), beton en hout (voor straatmeubilair). Begin december bevestigde ook Rotterdam definitieve deelname aan het Project Duurzame Pleinen.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.