Direct naar inhoud

Oproep duurzame pleinen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Dit is een oproep aan iedereen die meer wil doen met de duurzame inrichting van de openbare ruimte! In het kader van het project Duurzame Pleinen is SOMO samen met CREM en Human Rights at Work op zoek naar drie pleinen in drie verschillende gemeenten voor een duurzame herontwikkeling.

We zijn op zoek naar pleinen die er nu misschien wat verloren en verwaarloosd bij liggen, maar in potentie grote meerwaarde hebben voor omwonenden en gemeente op sociaal en milieugebied. Bent u een plaatselijke bestuurder, gemeenteambtenaar, particulier bedrijf, omwonende burger of anders geïnteresseerd, draag dan uw plein en uw gemeente voor! Stuur uw motivatie naar Liesbeth Unger – l.unger@humanrightsatwork.nl. Mocht uw plein in ons project terecht komen, dan houden wij u vanzelfsprekend op de hoogte.

Hoe verder?

In dit project dagen we gemeenten uit om hun plein zo duurzaam mogelijk te ontwikkelen. Samen met de deelnemende gemeenten zetten we de sociale en milieuaspecten van materialen, producten en diensten van elk plein op een rijtje. Gemeenten worden meegenomen in de wereld van duurzaam inkopen en aanbesteden. Ook bedrijven, winkels, maatschappelijke organisaties en burgers dragen bij aan de ontwikkeling van het duurzame plein en leveren ideeën aan. Het ontwerp van het ideale duurzame plein wordt aan de realiteit getoetst, waarbij duidelijk wordt gecommuniceerd wat mogelijk of juist onhaalbaar is. De deelnemende gemeenten dienen als inspiratie voor andere gemeenten in het aanleggen van een duurzaam plein.

CREM(opens in new window) is een adviesbureau voor duurzame ontwikkeling. CREM onderzoekt, adviseert en faciliteert bij duurzaamheidsvraagstukken op lokaal, nationaal en internationaal niveau.

Human Rights@Work adviseert en geeft trainingen op het gebied van mensenrechten bij bedrijven en sociale duurzame ontwikkeling.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.