Direct naar inhoud

Op weg naar een duurzaam Stationsplein Oost

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Denk hierbij aan het duurzaam inkopen van de benodigde materialen, respect voor de arbeidsomstandigheden waaronder producten zijn gemaakt en de intentie ambitieuzer te zijn dan de milieucriteria van het rijk. Om tot een duurzaam plein te komen ondertekent wethouder Victor Everhardt (Stationsgebied) op vrijdag 18 november een intentieverklaring met het Project Duurzame Pleinen.

Hoog Catharijne en Utrecht Centraal gaan nu nog vrijwel ongemerkt in elkaar over, maar worden in de toekomst ‘losgeknipt’. De huidige stationstraverse verdwijnt. Hiervoor in de plaats komt een groot verhoogd plein, Stationsplein Oost, met een fietsenstalling voor 12.500 fietsen eronder.

Een plein fungeert niet alleen als belangrijke ontmoetingsplek, het kan ook op een mens- en milieuvriendelijke wijze worden ingericht en aangelegd. Nu worden sociale en milieucriteria meestal nog niet meegenomen bij de projectontwikkeling, inrichting of aanbesteding van een plein. Het project ‘Duurzame pleinen’, een gezamenlijk initiatief van SOMO, CREM en Human Right at Work, wil daar verandering in brengen. In Nederland bestaan er nog geen duurzaam tot stand gekomen pleinen. In het buitenland wordt al druk geëxperimenteerd met het ontwerpen en aanleggen van duurzame pleinen. Het project heeft als doel om Nederlandse gemeenten die willen pionieren met duurzame pleinen, te stimuleren en te begeleiden bij de ontwikkeling.

30-11-2011 © Utrecht.nieuws.nl

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.