Direct naar inhoud

Nieuwe gezichten bij SOMO

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

SOMO verwelkomt twee nieuwe medewerkers en twee nieuwe bestuursleden, die we graag aan u voorstellen.

Medewerkers

Virginia Sandjojo
Virginia Sandjojo is werkzaam bij SOMO als onderdeel van haar Advanced Master in Policy and Practice in International Development. Als junior projectcoördinator zal zij mede verantwoordelijk zijn voor de coördinatie van het OECD Watch netwerk en optreden als projectsecretaris voor het recentelijk goedgekeurde project “Enhancing EU business’ contribution to sustainable development”.

Janneke Romijn
Sinds 19 januari is Janneke Romijn in dienst bij SOMO als communicatiemedewerker. Zij heeft Communicatie-en Informatiewetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg, en heeft de afgelopen drie jaar gewerkt als communicatiemedewerker voor het Center for International Forestry Research (CIFOR) in Kameroen.

Bestuur

Melanie Peters
Dr. ir. Melanie Peters (1965) is sinds 2006 directeur Studium Generale aan de Universiteit Utrecht. Zij studeerde Levensmiddelentoxicologie in Wageningen en promoveerde in de Toxicologie aan het Imperial College van de Universiteit van London. Zij werkte als Toxicoloog aan de Universiteit van Texas en voor Shell Research in Amsterdam o.a. aan de veiligheid voor werknemers en het milieu. Daarna heeft zij zich ingezet voor voedselveiligheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in het algemeen bij het Ministerie van Landbouw en de Consumentenbond in Den Haag.

Nicola Jagers
Dr. mr Nicola Jagers is als universitair hoofddocent verbonden aan de Universiteit van Tilburg, Departement Europees en Internationaal Recht. Zij studeerde geschiedenis en rechten aan de Universiteit van Utrecht. In 2002 promoveerde zij bij het Studie en Informatiecentrum Mensenrechten (SIM) op een onderzoek naar de verplichtingen van multinationale ondernemingen voor schendingen van internationaal erkende mensenrechten. Sindsdien richt zij zich op de rol van niet-statelijke actoren in het internationale recht en de rechten van de mens in het bijzonder.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.