Direct naar inhoud

Nieuw managementteam bij SOMO

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

In september startte het managementteam (MT) van SOMO in een nieuwe en bredere samenstelling. Naast Esther de Haan en Ronald Gijsbertsen zijn Roos van Os en Gerhard Schuil lid geworden van het MT. Roos van Os werkt al ruim zeven jaar als onderzoeker bij SOMO, Gerhard Schuil was tot september directeur van Oikos. Ook was hij voorzitter van Rank-a-Brand en werkzaam bij ICCO.

De directe aanleiding voor de verbreding van het MT was het vertrek van Joris Oldenziel. Hij werd in maart 2014 hoofd publieke zaken bij de Nederlandse stichting die de bouw- en brandveiligheid van fabrieken in Bangladesh moet verbeteren volgens de afspraken die in het Bangladesh Accord(opens in new window) zijn gemaakt.

Zijn vertrek gaf ruimte tot reflectie op de huidige samenstelling en functies binnen het MT. Samen met de SOMO-staf is besloten om het MT uit te breiden naar vier personen, waarbij de nieuwe functieverdeling past bij het programmatische werken dat op 1 januari 2014 is ingevoerd. Ook zijn de MT-leden nu beter ingebed in het primair proces van SOMO: managementtaken worden aangevuld met onderzoek- en programma-activiteiten.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.