Direct naar inhoud

Misa Norigami

Corporate researcher

Misa Norigami is bedrijfsonderzoeker bij The Counter, SOMO’s pro-deo helpdesk voor activisten die opkomen voor het milieu en sociale rechtvaardigheid. Ze doet ook onderzoek naar toeleveringsketens.

Voordat ze bij SOMO in dienst kwam, werkte ze als onderzoeker bij het Business & Human Rights Resource Centre, waar ze onderzoek deed naar de sociale en milieueffecten van Japanse bedrijven en beleidsontwikkeling door de Japanse overheid. Eerder liep ze stage bij het kantoor van de International Labour Organization Office for Japan (Tokio, Japan), waar ze onderzoek deed naar het bedrijfsleven en mensenrechten, en bij het kantoor van de Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (Genève, Zwitserland), waar ze assistentie verleende aan de VN-verdragsorganen.

Misa heeft een Master of Laws in internationaal publiekrecht en een Bachelor of Laws van de Waseda Universiteit (Tokio, Japan). Daarnaast heeft ze een Advanced Master of Laws in Europees en internationaal mensenrechtenrecht van de Universiteit Leiden (Leiden, Nederland).

Gerelateerde onderwerpen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.