Direct naar inhoud

Katharine Booth

Onderzoeker

Katharine Booth is onderzoeker en beleidsadviseur bij OECD Watch, een wereldwijd netwerk van maatschappelijke organisaties dat zich richt op het bereiken van effectieve remedie voor misstanden in het bedrijfsleven, door gebruik te maken van de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen en het buitengerechtelijke klachtenmechanisme van de richtlijnen, de Nationale Contactpunte (NCP’s).

Katharine leidt de activiteiten van OECD Watch, op het gebied van NCP-klachten en doet ook onderzoek naar kwesties met betrekking tot verantwoordelijk zakelijk gedrag en het OESO-systeem. Ze ondersteunt ook SOMO’s Advocacy & Networks team met onderzoek en belangenbehartiging op het gebied van klachtenmechanismen. Ze ondersteunt ook SOMO’s Advocacy & Networks team met onderzoek en belangenbehartiging op het gebied van klachtenmechanismen.

Eerder werkte Katharine als freelancer op het gebied van bedrijfsleven en mensenrechten, onder andere als onderzoeker voor SOMO en als interim coördinator van OECD Watch. Ze was ook advocaat in Australië en werkte als onderzoeker/tipstaff voor een rechter van het Hooggerechtshof.

Ze behaalde haar Master of Laws (Advanced Studies in European and International Human Rights Law) aan de Universiteit Leiden, Nederland. Katharine behaalde haar Bachelor of Law en Bachelor of Arts (History) aan de Universiteit van New South Wales, Australië.

Gerelateerde onderwerpen

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.