Katharine Booth coördineert OECD Watch, een netwerk van maatschappelijke organisaties dat zich richt op het bereiken van effectieve remedie voor misstanden in het bedrijfsleven, door gebruik te maken van de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen en het buitengerechtelijke klachtenmechanisme van de richtlijnen.

Ze coördineert de activiteiten van OECD Watch, onder meer door advies te geven over klachten die bij nationale contactpunten worden ingediend en door evenementen over verantwoord ondernemen en het OESO-systeem te coördineren. Katharine ondersteunt ook het Rights, Remedy and Accountability-team van SOMO door middel van onderzoek en pleitbezorging over klachtenmechanismen.

In 2021 en 2022 werkte Katharine als freelancer op het gebied van bedrijfsleven en mensenrechten, onder meer als onderzoeker voor SOMO en als interim-coördinator van OECD Watch. Eerder was ze advocaat in Australië en werkte ze als onderzoeker/medewerker voor een rechter van het Hooggerechtshof.

Katharine behaalde haar Master of Laws (Advanced Studies in European and International Human Rights Law) aan de Universiteit Leiden, Nederland. Katharine studeerde ook af met een Bachelor of Law en Bachelor of Arts (History) aan de Universiteit van New South Wales, Australië.