Direct naar inhoud

Livecast ‘The end of corporate power?’

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Live vanuit De Balie in Amsterdam en online te volgen, presenteert SOMO een programma over het breken van de macht van multinationals. Een bijeenkomst die we organiseren voor onze directeur Ronald Gijsbertsen, die na 17 jaar afscheid neemt van SOMO.

https://vimeo.com/event/342617/8433969a8d

Hoe zorgen we ervoor dat deze bedrijven nu echt hun fair share bijdragen aan de samenleving en wat is de volgende stap tegen de gigantische belastingontwijking? Wat is nodig, in deze tijden van corona, om kleding- en andere waardeketens duurzamer te maken? En hoe krijgen we bedrijven werkelijk verantwoordlijk voor de schendingen van mensenrechten? Geen slappe vrijwillige en vrijblijvende initatieven meer, maar duidelijke en bindende regels die mensen wereldwijd beschermen.

Onze gasten zijn onder andere Channah Samkalden (advocatenkantoor Prakken d’Oliveira), Jan Kleinnijenhuis (financieel journalist bij dagblad Trouw), Mariette van Huijstee (Rathenau instituut), Arnold Merkies (Tax Justice Nederland) en SOMO onderzoekers Jasper van Teeffelen (belastingen), Irene Schipper (supply chains) en Lydia de Leeuw (mandatory due dilligence). De presentatie is in handen van voormalig journaliste Mirjam de Rijk (nu directeur strategie bij FNV) en vertrekkend directeur Ronald Gijsbertsen.

Wil je tijdens de livecast reageren, dan kan dat via Twitter met de hashtag #endcorporatepower(opens in new window)

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.