Results of field research on the impact of sustainability certification

Een groot deel van de groenten en fruit die in Europese supermarkten worden verkocht, worden geteeld in opkomende economieën waar de handhaving van arbeidswetgeving vaak zwak is, vanwege ontbrekende arbeidsinspecties. Hoewel er meer voedsel beschikbaar is en internationaal wordt verhandeld dan ooit tevoren, hebben de meeste van de 1,3 miljard boeren en landbouwarbeiders die voedsel produceren, nog altijd te kampen met slechte economische, sociale en ecologische omstandigheden.

Initiatieven op het gebied van duurzaamheidscertificering zijn een populaire manier geworden voor levensmiddelenbedrijven om consumenten gerust te stellen dat de goederen zijn geproduceerd onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden. In de afgelopen decennia is een overvloed aan systemen voor duurzaamheidscertificering opgezet om ecologische, economische of sociale kwesties aan te pakken. Er is echter weinig informatie beschikbaar over de effectiviteit of impact van deze initiatieven voor duurzaamheidscertificering voor werknemers.

Dit rapport presenteert bevindingen van onderzoek naar de impact van systemen voor certificering van duurzaamheidscertificering op arbeids- en arbeidsomstandigheden in de Peruaanse agro-exportindustrie. Het richt zich op tien Peruaanse groente- en fruitproducenten: zes beoordeelde bedrijven hebben een duurzaamheidscertificering (Fair for Life, Rainforest Alliance of SA8000) en vier bedrijven zijn niet gecertificeerd.

Herziene editie in oktober 2018

lees meer minder
publication cover - Labour conditions at Peruvian fruit and vegetable producers
wilt u een donatie doen?