Direct naar inhoud

Kort verslag debat ‘MVO: is de overheid nog nodig?’

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

In april 2011 stelde staatssecretaris Bleker: “maatschappelijk verantwoord ondernemen is vooral ondernemen”. Betekent dit dat de rol van de overheid is uitgespeeld? Bij het debat MVO: is de overheid nog nodig? op 14 juni, georganiseerd door het MVO Platform discussiëerden politici en publiek met elkaar over de rol van de overheid bij MVO.

Tijdens dit goed bezochte debat werden Tweede Kamerleden van CDA, PvdA, ChristenUnie en SP geconfronteerd met het feit dat in de Verenigde Staten wetgeving (de ‘Dodd Frank Act’) is aangenomen die transparantie over de productieketen verplicht – zij het beperkt tot een viertal grondstoffen afkomstig uit Congo. Blijkbaar is Nederland op het gebied van ketentransparantie niet de voorloper die ze pretendeert te zijn. De Kamerleden lieten dit niet over hun kant gaan en zegden allen toe dat zij zich zouden inzetten om op Nederlands niveau, dan wel op Europees niveau ketentransparantie te agenderen.

Hieronder vind je diverse video’s van het debat, waaronder een compilatie van het debat, de speech van John Morrison, reacties van bezoekers en de video waarin MVO-expert Lakshmi Bhatia uit India ingaat op de uitdagingen bij internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (vertoond tijdens het debat).

Interview met Lakshmi Bhatia, MVO-expert uit India

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.