Direct naar inhoud

Impact van keurmerken op werkomstandigheden

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Op donderdag 26 mei organiseert SOMO een bijeenkomst voor beleidsmakers van certificatie-instituten voor duurzaamheid, producenten, supermarkten, overheden en ngo’s. In deze besloten bijeenkomst worden voorlopige resultaten gepresenteerd en besproken van onderzoek naar de invloed van duurzaamheidscertificaten op werkomstandigheden in Peru (groente en fruit) en India (thee).

Private merkproducenten en supermarkten vertrouwen steeds meer op duurzaamheidscertificaten. Populaire internationale keurmerken zoals Rainforest Alliance, Fairtrade en UTZ Certified geven consumenten en producenten vertrouwen in goede sociale, economische en ecologische omstandigheden in agrarische leverantieketen, maar er is weinig bekend over de effectiviteit van deze labels op het niveau van de werkomstandigheden.

Samen met internationale onderzoekspartners wil SOMO meer inzicht krijgen in de impact van duurzaamheidscertificaten en initiatieven ondersteunen die zich inzetten voor betere werkomstandigheden in de agrarische sector in ontwikkelingslanden. Met de bijeenkomst willen we dichter bij dit doel komen door onderzoeksresultaten te delen en een geïnformeerde discussie te voeren met de belangrijkste betrokkenen.

Het nieuwe onderzoek wordt gepresenteerd en besproken door onderzoekers uit Colombia en Peru en richt zich specifiek op de certificaten van Rainforest Alliance, UTZ Certified, Fair for Life, SA8000 en Florverde.

Meer informatie nodig?

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.