Direct naar inhoud

‘Het onzichtbare label’ daagt u uit!

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Het boek ‘Het onzichtbare label. Perspectief op duurzaam handelen’ wordt woensdag 9 september, op de Dag van de Duurzaamheid, gepresenteerd. Het boek daagt de lezer uit om duurzaam te handelen, en neemt daartoe de productie- en handelsketen van bepaalde producten onder de loep, zoals mobieltjes, kleding, supermarkten of banken. Onder onze lezers verloten wij vijf exemplaren.

Uitdaging lezers
In zijn boek zegt journalist Evert-Jan Quak dat veel mensen zich bewust zijn van de grote structurele problemen die bestaan in de internationale productie en handel. Maar willen we een bijdrage leveren aan een betere wereld, dan lopen we al gauw tegen grote dilemma’s aan: door onze eigen consumptiepatronen houden we misstanden ook weer in stand.

De benodigde informatie blijkt onbetrouwbaar en voor veel producten is er gewoon geen duurzaam alternatief. ‘Het onzichtbare label’ laat zien dat de huidige regels, wetten en gedragscodes niet afdoende zijn om te komen tot werkelijk eerlijke, duurzame en ethische productievormen. Het boek biedt instrumenten en daagt de lezer uit om duurzaam te handelen.

Praktische tips
Op de LLiNK-website www.juistnu.nl wordt iedere maand een interactief dossier geopend met nog meer achtergrondinfo, dilemma’s, praktische tips en handvatten
voor bewuste burgers.

Bron: OnzeWereld

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.