Direct naar inhoud

Kijk op 24 februari naar het grote buitenlanddebat

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De verkiezingen op 17 maart gaan ook over het buitenland: klimaat, gezondheid, en internationale handel. Wat valt er te kiezen? Kijk het grote politieke debat over de toekomst van Nederland in de wereld. Woensdag 24 februari om 19:00 uur te zien op hetgrotebuitenlanddebat.nl(opens in new window)

Kijk hier het grote buitenlanddebat(opens in new window)

Drie rondes, zes politici in de vaardige handen van Sophie Derksen. Op zoek naar de inzet van Nederland in de wereld. Inhoudelijk en verdiepend. Onder druk van de schaakklok. Zo kiezen de debaters zelf hun spreektijd per thema. Duur per themaronde: 20 minuten.

Klimaat, Landbouw & Natuur

Van de opwarming van de aarde tot het in rap tempo verdwijnen van soorten: de effecten van ons landbouw-, natuur- en klimaatbeleid zie je zowel in als buiten Nederland: smeltende ijskappen, de stikstofcrisis, de benarde positie van boeren in ontwikkelingslanden door onze Nederlandse supermarkten. Hoe zorgen we voor een slim beleid dat eerlijk en effectief is? Waar stoppen we de komende jaren ons geld in? Wat kunnen we van andere landen leren en zij van ons?

Gezondheid

Corona laat zien dat gezondheid een enorme impact heeft op ons leven en hoe afhankelijk we zijn van goede zorg en grote farma bedrijven. Onze gezondheid is verweven met die van de rest van de wereld. Hoe zorgen we voor onszelf en voor de mensen die het meest kwetsbaarst zijn?

Handel & zaken doen

Ons ondernemerschap en de export van onze kennis brengt ons in alle uithoeken van de wereld. We sluiten handelsverdragen en laten producten maken over de grens. Wat is daarvan de impact? Hoe zorgen we ervoor dat dit eerlijk en duurzaam gebeurt? Op zoek naar echte welzijnsgroei voor ons allemaal.

Bekijk ook de roadmap(opens in new window) naar de verkiezingen

 

 

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.