Juli 2020

SOMO onderzocht namens het Private Security Network de Britse beveiligingsmultinational G4S. Dit rapport analyseert het concern onder meer op eigendom, schulden, financiële resultaten, bedrijfsstructuur, belastingpraktijken en bedrijfsmodel.

G4S is een van de grootste particuliere beveiligingsbedrijven ter wereld. Het is een zeer controversieel bedrijf, dat ervan wordt beschuldigd de rechten van werknemers en de mensenrechten te schenden (bijvoorbeeld door gevangenen in zijn detentiecentra te misbruiken), en belastingontwijking en hogere winsten laat prevaleren boven zijn contractuele verplichtingen om publieke diensten te verlenen.

Het Private Security Network is een transnationale samenwerking tussen journalisten in 20 landen. Het online platform van het netwerk is gewijd aan onderzoek van journalisten naar de particuliere beveiligingsindustrie. Als je informatie over een particuliere beveiligingsaanbieder wilt delen, kun je gebruik maken van publeaks om op een veilige manier informatie te uploaden. Dit rapport is alleen in het Engels beschikbaar.

lees meer minder
publication cover - G4S company scan
Download G4S Company scan (416 KB)
Download
wilt u een donatie doen?