Direct naar inhoud

Eerlijke, schone en groene daden in een handomdraai

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

makeITfair werkt nauw samen met andere organisaties in Nederland en daarbuiten. In Nederland heeft zij samengewerkt voor de Treemagotchi-actie en de Clean Call for Congo-petitie. Doe mee aan Treemagotchi voor je wekelijkse eerlijke en groene daden. Een leuke interactieve manier om te doen wat je eigenlijk altijd al wel wilde doen, maar waar je misschien niet toe kwam. Clean Call for Congo roept iedereen op de petitie te ondertekenen om zo alle mobiele telefoons ‘schoon te maken’.

makeITfair(opens in new window) werkt nauw samen met andere organisaties in Nederland en daarbuiten. In Nederland heeft zij samengewerkt voor de Treemagotchi-actie en de Clean Call for Congo-petitie. Doe mee aan Treemagotchi voor je wekelijkse eerlijke en groene daden. Een leuke interactieve manier om te doen wat je eigenlijk altijd al wel wilde doen, maar waar je misschien niet toe kwam. Clean Call for Congo roept iedereen op de petitie te ondertekenen om zo alle mobiele telefoons ‘schoon te maken’.

Is jouw mobiel schoon? Teken de petitie Clean Call for Congo!

De Afrikaanse DR Congo is rijk aan grondstoffen, zoals tin. Toch brengt deze rijkdom het land vooral ellende. Het oosten van Congo wordt al tijden geteisterd door geweld. Onlangs laaide deze bloedige (grondstoffen)strijd weer op, met verschrikkelijke gevolgen voor de lokale bevolking. En jij bent hierbij betrokken!

Wat heb jij daarmee te maken? Tin zit in jouw mobieltje, laptop en MP3-speler. Internationale elektronicabedrijven, die de grondstoffen gebruiken in hun producten, houden daarmee het gruwelijke geweld in stand. Eigenlijk is jouw mobieltje behoorlijk oneerlijk en vies! Dáár kun je niks meer aan doen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat dit in de toekomst schoon gaat. Zorg dat elektronicabedrijven zich houden aan de makeITfair principes. Dat ze investeren in recycling van oude elektronica en er voor zorgen dat er geen grondstoffen uit Afrikaanse oorlogsgebieden worden gebruikt. Zodat jouw volgende mobieltje een schoon geweten heeft! Teken daarom de petitie Clean Call for Congo(opens in new window) !

Deze petitie is een initiatief van makeITfair, Niza/Fatal Transactions en Euro’s voor Vrede en wordt mede mogelijk gemaakt door NCDO. We zullen de petitie half maart 2009 namens jou aanbieden aan EICC en GeSI, coalities binnen de elektronica-industrie. Hoe meer ondertekenaars, hoe sneller elektronicabedrijven er voor zullen zorgen dat onze mobieltjes en laptops schoon worden.


Bomen laten groeien voor een duurzamere wereld

De Treemagotchi-actie zet jongeren en jong volwassenen aan om zich duurzamer te gedragen. Met de Treemagotchi-boom maak je ook vrienden en de rest van de wereld een beetje groener en eerlijker. En je kunt er leuke prijzen mee winnen, zoals een e-reader. Dat is Treemagotchi, die op 11 februari is geplant op internet. Treemagotchi is een initiatief van Kairos Tools waaraan makeITfair (SOMO) haar bijdrage levert.

Treemagotchi is een vriendenboom die mensen kunnen plaatsen op een persoonlijke site, bijvoorbeeld Hyves, weblog of op de profielpagina binnen de Treemagotchi site zelf. De planter plaatst zijn eigen foto in de stam en nodigt zes vrienden uit om als blaadjes aan zijn boom te komen hangen.

De boom kan tot groei en bloei komen door deze wekelijks te voeden met één groene en eerlijke online actie, twaalf weken lang. Bijvoorbeeld het downloaden van een koopwijzer of het invullen en opsturen van de makeITfair briefkaart (online). Iedere actie is uit te voeren in enkele muisklikken en duurt hooguit enkele minuten. De Treemagotchi Contest is gestart op 11 februari met de eerste weekactie en zal drie maanden duren.

Samengevat betekent Treemagotchi 3x winnen:

1. Een betere wereld, want alle individuele acties maken collectief een grote impact.

2. Groene prijzen, tenminste als je alle makkelijke acties doet en een beetje geluk hebt.

3. Tijd, Treemagotchi staat namelijk voor gemak. Iedere actie is uit te voeren in enkele muisklikken.

Doe mee via www.treemagotchi.nl(opens in new window) .

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.