Direct naar inhoud

Editorial SOMO Nieuws: TTIP en democratische zeggenschap

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Hoe vergroten we democratische zeggenschap, en hoe beïnvloeden we processen die dit dreigen te ondermijnen? Relevante vragen met het oog op de onderhandelingen rond TTIP, het grootste trans-Atlantische handels- en investeringsverdrag.

Een verdrag waarover de Europese Unie en de VS achter gesloten deuren onderhandelen, waar grote sociale controverses over bestaan, en een verdrag dat de Europese Commissie heel graag buiten de aanstaande Europese verkiezingen wil houden. Samen met haar partners probeert SOMO de politieke besluitvorming rondom TTIP te beïnvloeden om zo de democratische zeggenschap op Europees niveau te verbeteren. In deze nieuwsbrief meer achtergrondinformatie over TTIP.

Met het oog op de Europese verkiezingen organiseert SOMO op 23 april 2014 in samenwerking met de ‘Fair, Green and Global(opens in new window) ’ alliantie het lijsttrekkersdebat ‘Groener en eerlijker uit de crisis?’. Dit debat wordt geleid door Sandra Rottenberg en vindt plaats in De Brakke Grond (Amsterdam). Rond dezelfde tijd organiseert SOMO met onder andere de Consumentenbond, FNV, Oxfam Novib en Finance Watch een expert meeting over de agenda van het nieuwe Europees Parlement op het terrein van de regulering van de financiële sector.

Tot slot feliciteert SOMO haar alliantiepartner Transnational Institute(opens in new window) (TNI) met haar 40-jarig bestaan. Met TNI werken we al jaren samen, om door middel van kritisch onderzoek, democratische processen te verbeteren en alternatieven te formuleren voor het huidige economische systeem.

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.