Direct naar inhoud

Duurzaam inkopen

Gepubliceerd op:

In 2016 heeft SOMO Services verschillende klanten voorzien van kennis en expertise om te gebruiken in hun dialoog met bedrijven. SOMO’s expertise op het gebied van maatschappelijk verantwoord inkopen van overheidsopdrachten bleek bijvoorbeeld van groot belang voor het ondersteunen van inkooporganisaties van de Nederlandse overheid bij het implementeren van een verantwoord inkoopbeleid.

Krachtig signaal aan leveranciers van elektronica

De overheid vroeg SOMO om advies voor een nationale aanbesteding(opens in new window) (ROAD2016) van datacenter hardware ter waarde van ruim 144 miljoen euro.

In reactie op SOMO’s aanbevelingen nam de inkoper concrete en meetbare duurzaamheidsvereisten op in de gunningscriteria voor het inkopen van het datacenter. Dit systeem geeft een krachtig signaal af aan leveranciers in de elektronica-industrie: maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt niet alleen verwacht, maar zal ook concreet worden beloond.

De sociale voorwaarden en de gunningscriteria voor de aanbesteding zijn te vinden op de website van de inkooporganisatie(opens in new window) .

Meer informatie nodig?

Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.