Direct naar inhoud

‘De kracht van pleiten en beïnvloeden’

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Pleiten en beïnvloeden is geen one size fits all-aanpak; het vraagt om complementariteit en mondiale samenwerking van organisaties en vooral ook om uithoudingsvermogen. Maar dan heb je ook wat! Aan de hand van 10 succesfactoren deelt de Fair, Green and Global Alliantie haar ervaringen in het boekje ‘De kracht van pleiten en beïnvloeden’.

De kracht van pleiten en beïnvloeden

Pleiten en beïnvloeden

Het boekje geeft een helder zicht op de vele gedaanten en vormen die pleiten en beïnvloeden kan aannemen. Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking bracht het belang van deze watchdogrol al eerder onder het voetlicht: de lobby- en advocacyrol is noodzakelijk voor duurzame en inclusieve groei. Sleutelen aan beleid is geen symptoombestrijding maar levert structurele positieve veranderingen op met een groot bereik, pakt systematische oorzaken van problemen aan, versterkt lokale stemmen en bevordert de duurzame ontwikkeling van zuidelijke landen.

Samen met zuidelijke partners beïnvloedt de FGG Alliantie Nederlands, Europees, internationaal en lokaal beleid van overheden, van andere NGO’s en van bedrijven. Weten wat dat in de praktijk inhoudt? Op woensdag 23 april organiseert de FGG Alliantie het Europese verkiezingsdebat ‘Groener en eerlijker uit de crisis?’. In De Brakke Grond gaan (toekomstige) Europarlementariërs hierover met elkaar in debat. Onder leiding van Sandra Rottenberg binden de politici de strijd aan over klimaatbeleid, de verantwoordelijkheid van multinationals, de regels van internationale handel, brievenbusconstructies en belastingontwijking.

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.