Direct naar inhoud
Iosifsk Team

Crowdfunding: samen bereik je meer dan alleen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Om tegenwicht te kunnen bieden aan niet-duurzame strategieën en activiteiten van multinationals, is vaak diepgaand en onafhankelijk onderzoek nodig. SOMO heeft een nieuw crowdfunding platform opgezet om ngo’s en activisten te kunnen voorzien van betrouwbare feiten en bevindingen die u kunt gebruiken voor uw campagnes.

Het doel van dit platform is om fondsen te werven binnen SOMO’s netwerk voor onderzoek dat anders te duur zou zijn voor één organisatie. Dankzij de combinatie van relatief kleine bijdragen van verschillende organisaties en donateurs komt kwalitatief, onafhankelijk en up-to-date onderzoek ook beschikbaar voor uw organisatie en partners.

Eerste crowdfunding campagne: Eldorado Gold

Het eerste onderzoek dat SOMO via crowdfunding wil realiseren, gaat over Eldorado Gold. Dit is een Canadees mijnbouwbedrijf dat het ongerepte Skouries bos in Griekenland verwoest en de aarde en het grondwater vervuilt om goud te winnen. De lokale gemeenschap die zich tegen deze verwoesting verzet, wordt hard aangepakt door de politie. Ondertussen zijn er aanwijzingen dat Eldorado Gold een Nederlands brievenbusbedrijf gebruikt om belasting te ontwijken, terwijl ze ook al gebruik maken van het gunstige investeringsklimaat dat de EU aan Griekenland heeft opgelegd.

Draagt u bij aan dit onderzoek?

Wij willen onderzoeken of en hoe Eldorado Gold belasting ontwijkt en welke economische schade dit veroorzaakt in Griekenland. Met uw bijdrage kunnen wij dit belangrijke onderzoek uitvoeren en zo gezamenlijk de lokale campagne in Griekenland ondersteunen. Als voldoende organisaties, groepen en individuele donateurs mee doen, kunnen we in juli 2014 met het onderzoek beginnen en de eerste resultaten in september 2014 presenteren.

Steun dit onderzoek(opens in new window)
Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Gerelateerde content

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.