Direct naar inhoud

Coalitie voor koffie, thee en cacao lanceert nieuwe website

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

De Tropical Commodity Coalition (TCC) lanceert vandaag een nieuwe website om aandacht te vragen voor haar activiteiten. De coalitie wil de sociale, economische en milieu aspecten aan het begin van de koffie, thee en cacao toeleveringsketen verbeteren.

SOMO, een van de deelnemende organisaties, heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de theesector en brengt kennis over internationale organisaties, duurzame ontwikkelingen en netwerken in.

Koffie, thee en cacao spelen een cruciale rol in het levensonderhoud van miljoenen landelijke huishoudens in ontwikkelingslanden, en kunnen een grote rol spelen in het terugdringen van armoede. Maar ongunstige handelsverdragen en prijsschommelingen zorgen voor lage winsten en hoge risico’s voor thee, koffie en cacaoproducenten. Kleine boerenbedrijven en werknemers in de sector hebben ook te maken met slechte arbeidsomstandigheden, bodemerosie en onzekere landrechten.

Volgens TCC zijn kleine boeren en arbeiders vaak niet goed georganiseerd en hebben geen politieke vertegenwoordigers, zowel in eigen land als op het internationale podium. Hun wensen en prioriteiten worden daarom vaak niet meegenomen in de huidige multi-stakeholder initiatieven. TCC wil de invloed van kleine boeren en werknemers op deze initiatieven vergroten.

De Tropical Commodity Coalition bestaat uit acht niet-gouvernementele organisaties: Hivos, Oxfam-Novib, Solidaridad, Oikos, SOMO, FairFood, India Comité van Nederland, BothEnds en twee vakbonden: FNV Bondgenoten en CNV BedrijvenBond. Het werkt samen met NGO’s en vakbonden in koffie, thee en cacao producerende landen.

Voor meer informatie, check de TCC website (opens in new window)

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

 • Winsten om op te eten Gepubliceerd op:
  Geplaatst in categorie:
  Publicatie
  Vincent Kiezebrink
 • Niet verdiend Gepubliceerd op:
  Geplaatst in categorie:
  Publicatie
  Margarida Silva
 • Bittere koffie Gepubliceerd op:
  Geplaatst in categorie:
  Publicatie
  Joseph Wilde-Ramsing

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.