Direct naar inhoud

Binnenkort: Ronde tafel bij het Europees Parlement over DRC conflictmineralen

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Op 26 Mei organiseert SOMO, namens de makeITfair campagne en Judith Sargentini, Lid van het Europees Parlement voor Greens/European Free Alliance, een ronde tafel over conflictmineralen uit de Democratische Republiek Congo (DRC). Het doel van deze ronde tafel is om input te geven en bespreken voor mogelijke nieuwe EU-regulering rond conflictmineralen van de DRC.

De ronde tafel wordt gehouden in het Europese Parlement te Brussel. De vergadering bevat een presentatie van de geleerde lessen van het wetgevende initiatief in de Verenigde Staten (Dodd Frank. 1502), evenals de visie van de Congolese gemeenschap op de gevolgen van de internationale inspanningen om de handel in conflictmineralen te beheersen, en de geboekte vooruitgang in Europa.

De ronde tafel volgt diverse initiatieven betreffende DRC conflictmineralen. Lid van het Europese Parlement Judith Sargentini bracht conflictmineralen en de DRC in het Europese Parlement ter sprake. Zij diende samen met 32 andere Leden van het Europese Parlement van zes verschillende groepen een resolutievoorstel in, dat oproept tot een wettelijk initiatief gelijkend op de wet van Dodd Frank in de V.S. betreffende conflictmineralen van DRC. In oktober 2010 publiceerde makeITfair een rapport over de lokale opvattingen over de hervorming van de mijnbouwsector in oost-DRC. Dit rapport, evenals vele andere, concludeerde dat er een behoefte bestaat aan meer Congolese betrokkenheid bij de voortdurende inspanningen om de handel in ‘conflictmineralen’ in het gebied in goede banen te leiden.

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.