Direct naar inhoud
Steffen Zahn

Aanpak arbeidsuitbuiting in Polen, Bulgarije en Roemenië

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Ilona Hartlief
Geschreven door: Suzanne Hoff (La Strada International)
Gepubliceerd op:

Om arbeidsuitbuiting in Polen, Bulgarije en Roemenië te voorkomen en aan te pakken, werkten zes organisaties de afgelopen jaren samen om de kennis over dit onderwerp te vergroten bij vakbonden, arbeidsorganisaties, anti-mensenhandel-ngos en ngos voor migrantenrechten. Het project ‘Right to Work’ wil arbeidsrechtenschendingen en uitbuiting, inclusief ernstige vormen als mensenhandel en dwangarbeid, helpen voorkomen.

De resultaten van het project zijn recent gepubliceerd in de publicatie ‘Rights at Work’(opens in new window) door La Strada International(opens in new window) samen met La Strada Poland(opens in new window) , de Association for Legal Intervention / SIP(opens in new window) , Animus Association(opens in new window) , AIDRom(opens in new window) en FairWork(opens in new window) . SOMO gaf input voor de publicatie.

Aandacht voor kwetsbaarheid

Ondanks verschillende migratiepatronen en economische situaties binnen de drie onderzochte landen, zijn er veel overeenkomsten in de knelpunten bij de aanpak van arbeidsuitbuiting in Polen, Bulgarije en Roemenië. Zo is er in alle drie de landen een hardnekkig gebrek aan bewustzijn bij relevante belanghebbenden, en een gebrek aan aandacht voor de kwetsbaarheid van arbeidsmigranten.

Bovendien zijn er in de praktijk veel problemen met de interpretatie en implementatie van bestaande wetgeving. In alle drie de landen is er behoefte aan structurele en systematische samenwerking tussen – en betrokkenheid van – relevante belanghebbenden, inclusief vakbonden.

Lees hier het rapport Rights at Work(opens in new window)

 

Meer informatie nodig?

Partners

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Geschreven door:
Geschreven door: Ilona Hartlief
Geschreven door: Suzanne Hoff (La Strada International)
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.