Direct naar inhoud

29-09-2009 RMP kartrekker van “Duurzame Natuursteen” – De Limburger

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

RMP Grafmonumenten BV, RMP Deutschland BV en RMP France/Wallonie laten grafmonumenten, die volledig worden ontworpen volgens de speciale wensen van de nabestaanden, produceren in India.

Het beeld dat iedereen heeft van produceren in India is dat er bv. slechte arbeidsomstandigheden zijn en kinderarbeid.

Echter, RMP heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel. RMP is het enige natuursteenbedrijf in Nederland dat zich openlijk hard maakt voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de steengroeven en fabrieken in India. RMP heeft daarover afspraken gemaakt met de leveranciers en werkt uitsluitend met bedrijven die hiervoor openstaan. Zo heeft RMP met de landelijke werkgroep Natuursteen in India afspraken gemaakt dat zij op elk tijdstip onaangekondigd inspecties kunnen uitvoeren in de groeven en fabrieken waarmee RMP samenwerkt. Dit project wordt financieel ondersteund door de Nederlandse overheid.

De uitvoering is in handen van het COS (Centrum voor Internationale Samenwerking), SOMO (Stichting Onderzoek Multinationale Ondernemingen) en CREM. Op dit moment is IDH (Initiatief Duurzame Natuursteen) bezig met een audit bij zowel de fabriek als de toeleverende steengroeven in India om tot certificering bij deze bedrijven te komen. Dit zal uiteraard ook doorwerken naar RMP in Nederland. De verwachting is dat dit begin van het volgend jaar gerealiseerd wordt!
Door dit actief uit te dragen, draagt RMP in hoge mate bij aan de bewustwording bij de consument over duurzame natuursteen.

Uit: De Limburger, 29-09-2009

Geplaatst in categorie:
Nieuws
Gepubliceerd op:

Related news

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuw onderzoek naar de macht van bedrijven.