Global day of action for climate justice, march in Edinburgh (c) Connal Hughes, Friends of the Earth ScotlandFoto:Connal Hughes, Friends of the Earth Scotland | https://flickr.com/photos/foei/52496824413/in/dateposted/

Maak je je zorgen over de dreigende klimaatcrisis en ben je kritisch over hoe machtige bedrijven die ons in deze crisis hebben gebracht nu proberen een onrechtvaardige energietransitie te ‘leiden’ die hun belangen verder zal beschermen? Ben je vastbesloten om in plaats daarvan te werken aan een echt sociaal en ecologisch rechtvaardige toekomst? Ben je een nieuwsgierig persoon die ervan houdt om complexe informatie te ontrafelen en begrijpelijk te maken? En wil je samenwerken met onderzoekers, activisten en NGOs wereldwijd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

SOMO is op zoek naar een onderzoeker om ons klimaatrechtvaardigheidsteam te versterken. Deze rol is voornamelijk gericht op het blootleggen van hoe de huidige door bedrijven geleide energietransitie dezelfde uitbuitende, neoliberale en neokoloniale logica volgt als het oude fossiele brandstoffenmodel.

In samenwerking met maatschappelijke partners die werken aan sociale, ecologische en economische rechtvaardigheid, voer je innovatief onderzoek uit dat gericht is op het uitdagen van de macht van bedrijven en andere actoren die profiteren van de onrechtvaardige energietransitie. Je onderzoek draagt ​​ook bij aan de ontwikkeling van alternatieven die het welzijn van mens en planeet centraal stellen.

Lees de volledige vacature op onze Engelstalige website.