Foto: Anthony Quintano | CC Flickr

SOMO is blij met het besluit van de Ford Foundation om SOMO een subsidie te verstrekken voor de ontwikkeling van ons werk en onze organisatie. Dit jaar ontvangen we $1.395.000.

De zogenaamde BUILD grant (Building Institutions and Networks) is een subsidieprogramma van de Ford Foundation voor organisaties die zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid. Door het verstrekken van deze vijfjarige subsidie wil Ford de organisaties sterker en veerkrachtiger te maken. Het geld is bedoeld voor algemene operationele ondersteuning en gerichte steun ter versterking van de organisatie.

SOMO-directeur Audrey Gaughran: “We zijn dankbaar voor deze kans om onze organisatie te versterken en extra weerbaar te maken voor de toekomst. Door de subsidie zullen we beter in staat zijn om, samen met onze partners, de ongebreidelde macht van multinationals aan te pakken en voorstellen te doen voor rechtvaardige en eerlijke economische ontwikkeling. ”

Dit is niet de eerste subsidie die SOMO ontvangt van de Ford Foundation. Het Natural Resources and Climate Change Program van de stichting financierde eerder een project waarin SOMO inheemse gemeenschappen ondersteunde die getroffen zijn door Pluspetrol. Met die financiering onderzocht SOMO onder meer de belastingontwijkingspraktijken van dit van oorsprong Argentijnse oliebedrijf, dat hoofdkantoor houdt in Amsterdam middels een brievenbusconstructie.