Ben je een financieel expert met oog voor mensen en hun ontwikkeling? Ben je een manager die de interne bedrijfsvoering kan overzien en leiding kan geven aan ons Finance & Operations team? Heb je ervaring met financieel beheer en planning? Zo ja, dan zijn we op zoek naar jou!

SOMO zoekt een Financieel Manager om toezicht te houden op de interne bedrijfsvoering en leiding te geven aan het Finance & Operations team (verantwoordelijk voor financiën, riskmanagement, HR en IT). Dit is een uitdagende kans voor een proactieve, zelfgemotiveerde persoon, die goed georganiseerd is en een passie heeft voor het creëren van een warme, dynamische en goed functionerende werkomgeving.

Over SOMO

SOMO onderzoekt multinationals. Onafhankelijk, feitelijk, kritisch en met een duidelijk doel: een eerlijke en duurzame wereld, waarin publieke belangen zwaarder wegen dan belangen van bedrijven. We doen actiegericht onderzoek en leggen zo de invloed en de ongekende macht van multinationals bloot. Samen met honderden organisaties wereldwijd, zorgen we ervoor dat onze kennis daar terechtkomt waar die het verschil maakt: van lokale gemeenschappen tot bestuurskamers, tot maatschappelijke organisaties, media of politici.

Afgelopen jaren is SOMO gegroeid van een kleinschalige stichting tot de organisatie die het nu is; een NGO waar zo’n 40 gedreven medewerkers vanuit het kantoor in Amsterdam bijdragen aan een rechtvaardigere, sociale en duurzame wereld.
De cultuur binnen SOMO laat zich omschrijven als open, democratisch en informeel. Mensen lopen gemakkelijk bij elkaar naar binnen. Medewerkers zijn betrokken, gepassioneerd en gericht op samenwerking. SOMO wil nu een volgende stap maken in de ontwikkeling en professionalisering van de organisatie.

Structuur

SOMO is georganiseerd in de afdelingen Advocacy & Communications, Programmes en Operations. De afdelingen Programmes en Operations zijn gerepresenteerd in het Management Team. SOMO is onderdeel van een (inter)nationaal netwerk van NGO’s.

Functiebeschrijving en doel

Als Manager Finance & Operations werk je samen met een klein team van toegewijde mensen om ervoor te zorgen dat de bedrijfsvoering van SOMO soepel draait. Je zorgt ervoor dat SOMO een levendige en productieve werkplek biedt en voldoet aan de relevante wettelijke en internationale kaders en de voorwaarden van onze donateurs. Je bent verantwoordelijk voor het complete financiële reilen en zeilen van SOMO. Je bent goed georganiseerd met oog voor mensen en je geeft leiding aan het Finance & Operations team om de groei van SOMO te faciliteren in een steeds complexer wordende bedrijfsomgeving.

Belangrijkste vaardigheden en ervaring

 • Aantoonbare ervaring in financieel management, bij voorkeur bij een non-profit organisatie.
 • Ervaring met financiële verslaglegging aan grote (institutionele) donoren.
 • Ervaring met risicomanagement en compliance.
 • Ervaring met het leiden van een team.
 • Uitstekende sociale vaardigheden en goed georganiseerd.
 • Vloeiend in het Nederlands en Engels.
 • Affiniteit met het doel en de kernwaarden van SOMO.

Belangrijkste verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk voor het financieel management van de organisatie.
 • Toezicht houden op de financiële planning en het financieel beheer van de organisatie.
 • Leiding geven aan een team dat verantwoordelijk is voor financiën, HR, IT, secretariaat en het runnen van SOMO’s kantoor.
 • Zorg dragen dat SOMO voldoet aan relevante wettelijke en internationale normen en aan de eisen van donoren.
 • Ondersteunen van de ontwikkeling van een degelijk personeels- en veiligheidsbeleid, zodat al het SOMO-personeel doeltreffend kan werken.
 • Aansturen van kwaliteit- en risicobeheerprocessen.

SOMO biedt

 • Een uitdagende functie bij een internationale non-profit organisatie, gevestigd in Amsterdam.
 • Een prettige en informele werksfeer met zeer gemotiveerde medewerkers die samenwerken aan een gemeenschappelijk doel.
 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.724 en € 6.735 op basis van 40 uur, afhankelijk van je werkervaring.
 • Een goede vakantieregeling, vakantiegeld, goed pensioen, jaarlijks opleidingsbudget en extra eindejaarsuitkering bij het behalen van de organisatorische en financiële resultaten van SOMO.
 • Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract van 32-36 uur per week (0,6-0,9 fte), met de intentie om het contract na een jaar een vast karakter te geven.

Gezien de aard van je functie werk je in principe vanuit ons kantoor in Amsterdam. Flexibele werktijden en thuiswerken zijn mogelijk.

Interesse?

Stuur je sollicitatie (je motivatiebrief en CV) per e-mail naar jobs@somo.nl vóór 9 april 2023.

SOMO gelooft in de kracht en de noodzaak van een diverse en inclusieve organisatie. We streven naar meer diversiteit en een betere vertegenwoordiging van mensen met verschillende achtergronden in onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.