gerelateerde content
Viering 60 jaar Nederlandse investeringsverdragen geen reden voor feestje
Nederland viert op 23 mei 60 jaar bilaterale investeringsverdragen. In 1963 sloot Nederland zijn eerste verdrag met Tunesië. Deze verdragen zouden een belangrijke rol moeten spelen bij het beschermen van buitenlandse investeringen van Nederlandse bedrijven….
Nederlandse Bilaterale Investeringsverdragen
Kabinet, stap uit het ECT!
Vandaag sturen 12 maatschappelijk organisaties, waaronder Urgenda, FNV, Milieudefensie en Greenpeace, een brandbrief naar de Tweede Kamer, de ministers Jetten en Schreinemacher en minister-president Rutte, om uit het Energiehandvestverdrag (Energy Charter Treaty of ECT) te…
Dringende oproep aan kabinet: stap nu uit het Energiehandvestverdrag
Urgenda, SOMO, FNV en nog negen organisaties doen vandaag een dringende oproep aan premier Rutte en ministers Jetten en Schreinemacher om samen met zoveel mogelijk landen uit het Energiehandvestverdrag (Energy Charter Treaty, hierna ECT) te…
Internationale gemeenschap moet optreden tegen Israël’s onderdrukking van Palestijnse mensenrechtenorganisaties
Vorige week donderdag viel het Israëlische leger met geweld zeven prominente Palestijnse mensenrechtenorganisaties binnen en vergrendelden hun deuren. Afgelopen weekend werd de directeur van Al Haq (Shawan Jabarin) telefonisch bedreigd en de directeur van Defense…
Maatschappelijke organisaties slaan de handen ineen: Stop Belastingparadijs NL
Precies een maand voor de verkiezingen lanceert een brede coalitie van maatschappelijke organisaties een campagne tegen belastingparadijs Nederland. De Tweede Kamerverkiezingen en daarmee de komst van een nieuw kabinet vormen hét moment om progressieve belastingplannen…
De mythes rond het Energy Charter Treaty ontkracht
Kijk op 24 februari naar het grote buitenlanddebat
De verkiezingen op 17 maart gaan ook over het buitenland: klimaat, gezondheid, en internationale handel. Wat valt er te kiezen? Kijk het grote politieke debat over de toekomst van Nederland in de wereld. Woensdag 24…
Kolenbedrijf klaagt Nederland aan via omstreden investeringsverdrag
Het Duitse energiebedrijf RWE eist compensatie van Nederland vanwege de eind 2019 aangenomen wet die vanaf 2030 het gebruik van kolen bij de opwekking van elektriciteit verbiedt. Milieudefensie, SOMO en Transnational Institute van de Handel…
Europese ngos ontkrachten de mythen rond het Energy Charter Treaty
Vijf jaar na de ondertekening van het Klimaatakkoord in Parijs, neemt de bezorgdheid toe over een ander, minder bekend internationaal verdrag: het Energy Charter Treaty. Dit verdrag is in veel opzichten de tegenpool van het…