Nicky werkt sinds 2017 als algemeen directeur bij Foundation for a Just Society (FJS). Daarnaast is ze lid van de raad van bestuur van het European Foundation Centre en het Prospera-International Network of Women’s Funds. Bij SOMO is Nicky adviseur op het gebied van organisatieontwikkeling en fondsenwerving.

Eerder was Nicky algemeen directeur bij Mama Cash en vicepresident van Development and Communications bij het Global Fund for Women. Ook was ze actief als bestuurslid van Global Greengrants Foundation, OutRight Action International, Gender Action en het Women’s Funding Network.

Nicky houdt zich al twintig jaar bezig met het vergroten van bewustwording omtrent, en fondsenwerving voor, mensenrechten en sociale rechtvaardigheid. Ze bestuurde en transformeerde op succesvolle wijze opkomende mensenrechtenorganisaties. Daarnaast creƫerde ze verschillende samenwerkingsverbanden, gericht op het bevorderen van de rechten van vrouwen, kinderen en LGBTQI.

Nicky komt uit Schotland. Zij behaalde haar bachelors Geschiedenis en Frans aan de universiteit van Oxford en een master Urban Affairs and Planning aan het Hunter College, City University of New York.