Kristen (Kris) Genovese ondersteunt gedupeerde lokale gemeenschappen en arbeiders die na mensenrechtenschendingen door bedrijven, zoeken naar genoegdoening via niet-gerechtelijke klachtenprocedures. Zo werkt ze sinds 2007 samen met arbeiders van suikerrietplantages in Nicaragua aan de verbetering van de gezondheidszorg en sociale voorzieningen. Ook helpt ze hen bij het vaststellen van de oorzaak van de chronische nierziekte-epidemie die er heerst. Daarnaast werkt ze samen met door mijnbouw gedupeerde gemeenschappen in Colombia, Guatemala en Bolivia.

Voordat ze bij SOMO kwam in 2014, was Kris directeur van het People, Land, and Resources Program bij het Center for International Environmental Law (CIEL). Ook was ze internationaal adviseur bij Defenders of Wildlife, waar ze een campagne voerde om de milieubeschermingsmaatregelen in het vrijhandelsverdrag tussen Peru en de VS te verbeteren.

Kris promoveerde in de rechten aan de New York University School of Law in 2004. Ze behaalde een bachelor ‘Environmental Policy and Behaviour’ aan de University of Michigan School of Natural Resources and the Environment.