Jasper Teulings werkt voor Children’s Investment Fund Foundation, zit in het bestuur van Earthrights International en is lid van de Raad van Advies van Pro Bono Connect.

In het verleden was hij hoofd van de Juridische afdeling van Greenpeace International en actief als bestuurslid van het INGO Accountability Charter. Ook hielp hij bij de ontwikkeling van het Global Reporting Initiative’s NGO Sector Supplement en was hij lid van het bestuur van het NJCM, de Nederlandse afdeling van de Internationale Commissie van Juristen. Bij het NJCM trad hij onder meer op als onafhankelijk adviseur bij het ‘Probo Koala’ onderzoek naar het dumpen van giftig afval in Abidjan, Ivoorkust.

Jasper spreekt regelmatig over een breed scala aan onderwerpen, waaronder juridische procesvoering op het gebied van klimaatverandering, de vrijheid van meningsuiting, vreedzaam protesteren en Greenpeace-campagnes gericht op bedrijven.

Na zijn studie rechten aan de Universiteit van Amsterdam en de University of Kent in Canterbury, werkte Jasper als secretaris bij het Gerechtshof in Amsterdam. Voordat hij in 2004 bij Greenpeace in dienst trad, werkte hij 10 jaar in Amsterdam als media- en civiel procesrechtadvocaat.