Livecast ‘The end of corporate power?’

Live vanuit De Balie in Amsterdam presenteert SOMO een programma over het breken van de macht van multinationals. Een bijeenkomst die we organiseren voor onze directeur Ronald Gijsbertsen, die na 17 jaar afscheid neemt van SOMO.

Hoe zorgen we ervoor dat deze bedrijven nu echt hun fair share bijdragen aan de samenleving en wat is de volgende stap tegen de gigantische belastingontwijking? Wat is nodig, in deze tijden van corona, om kleding- en andere waardeketens duurzamer te maken?En hoe krijgen we bedrijven werkelijk verantwoordlijk voor de schendingen van mensenrechten? Geen slappe vrijwillige en vrijblijvende initatieven meer, maar duidelijke en bindende regels die mensen wereldwijd beschermen.

Onze gasten zijn Channah Samkalden van advocatenkantoor Prakken D’Olivera, Bas den Abel van FairPhone en Jan van de Streek, hoogleraar belastingrecht. De presentatie is in handen van voormalig journaliste Mirjam de Rijk (nu directeur strategie bij FNV) en vertrekkend directeur Ronald Gijsbertsen.

  • Wat: SOMO Livecast ‘The End of Corporate Power?’
  • Wanneer: vrijdag 30 oktober 16:30 – 18:00 uur
  • Voertaal: Nederlands