Foto:Onbekend

SOMO Services ondersteunt organisaties en instellingen die het meeste willen halen uit hun interactie met bedrijven: of het nu gaat om acties gericht op bedrijven, het voeren van een dialoog met bedrijven of om samenwerking met bedrijven. Onze medewerkers hebben al veel maatschappelijke en publieke organisaties ondersteund bij hun beleid ten opzichte van bedrijven. Dit varieert van het overwegen van partnerschappen met bedrijven en deelname in Multistakeholder-initiatieven tot het ontwikkelen van aanbestedingsbeleid of criteria voor ethische screening.

Beleid voor samenwerking met bedrijven

We kunnen helpen bij het evalueren van ethische aspecten van mogelijke partnerschappen. Ook geven we advies bij het ontwikkelen van beleid voor de samenwerking met bedrijven.

Beleid voor Multistakeholder-initiatieven

We begeleiden organisaties bij de beloftes en valkuilen van verschillende soorten Multistakeholder-initiatieven en ondersteunen hen in de ontwikkeling van strategieën om de effectiviteit van hun deelname in Multistakeholder-processen te optimaliseren.

Duurzaam en ethisch openbaar aanbestedingsbeleid in Nederland

We kunnen publieke en semipublieke instellingen in Nederland begeleiden bij het implementeren van een duurzaam en ethisch openbaar aanbestedingsbeleid.

Klachtenmechanismen

We hebben de kennis en ervaring in huis om maatschappelijke organisaties te ondersteunen bij het indienen van klachten over wangedrag van bedrijven via niet-juridische klachtenmechanismen. Wij geven advies en documenteren en ontwerpen de klachten.

Lobbyen en campagnes

We ondersteunen maatschappelijke organisaties in hun lobby- en campagneactiviteiten met betrekking tot bedrijven en beleidsmakers. Met ons onderzoek op maat en deskundige bijdrage op het gebied van nationaal en internationaal overheidsbeleid stimuleren wij kennisgedreven verandering.

Deskundige bijdrage

Ten slotte delen we onze expertise regelmatig door het geven van lezingen, workshops en seminars.


Abonneer u op de SOMO Services nieuwsbrief

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.